WERKWIJZE.

Dit is een leidraad die Generation Alfa Design hanteert van een totaal project met begeleiding. We begrijpen dat geen enkele opdracht hetzelfde is en dat er aan de hand van de opdracht, in samenspraak met u, afgeweken kan worden van deze werkwijze.

Contact.

Vul het contactformulier in waarbij u uw probleem of wensen beschrijft. Mocht het om een project gaan, stuur dan een moodboard mee. Het meest duurzame is dat u er een maakt op Pinterest. Er zal contact met u worden opgenomen om een afspraak in te plannen. Vergis u niet! Een moodboard gaat over sfeer, kleur, textuur. Tuurlijk kan hier een meubel tussen staan die sfeerbepalend is, maar een bord met alleen maar meubels zet aan tot verwachting. Dit kan nogal teleurstellend uitpakken.

Mocht u hier moeite mee hebben probeer dan inspiratie op te doen op onze Pinterest pagina onder moodboards.

Kennismaking.

Dit gesprek zal bij u op locatie plaatsvinden. Aan de hand van het contactformulier worden uw eisen en wensen, het budget en overige zaken besproken. Hieruit volgt een conceptbepaling. Dit is de leidraad voor het ontwerpproces. Uw circulair ambitie niveau wordt hier ook bepaald. Er wordt een quickscan gemaakt van de huidige situatie en enkele foto’s genomen. Hier wordt ook gekeken of er interieur hergebruikt kan worden in het nieuwe concept en/of er materialen een herbestemming kunnen krijgen in het nieuwe project.

Bij een wederzijdse klik zullen we u een offerte uitbrengen en vangen we aan met het ontwerpproces.

 

Schetsontwerp.

Wanden, vloeren en grote maatwerkoppervlakken bepalen grotendeels de sfeer in uw project. Uw concept begint hier vorm te krijgen. Er wordt rekening gehouden met de 10 r-en van de circulaire prioriteitsladder. In deze fase gaat het om gevoel, indeling en inrichting. Plattegronden worden hier ingetekend middels aangedragen afmetingen*.

De context, analyse, wensen en eventueel aangepaste moodboard worden hier verwoordt. Een vlekkenplan, loop- en zichtlijnen en een ruimtelijk 2D plan wordt gemaakt.

Samen bekijken we dit ontwerp. Eventuele aanpassingen worden doorgevoerd totdat we tevreden zijn over de ruimtelijkheid. Nu kunnen we doorgaan naar de volgende fase.

Voorlopig ontwerp.

Na het ontwerpen van de ruimte gaan we deze invullen met verlichting, kleuren, texturen en materialen om uw concept te volmaken. We kijken welke interieurelementen en interieuraccessoires hergebruikt en eventueel aangepast worden zodat ze in uw concept passen. Voor nieuwe elementen wordt er nauwkeurig gekeken of deze voldoen aan de circulaire criteria die Generation Alfa Design als ontwerpprincipes hanteert.

Een 2D plan met kleurenpalet en voorbeelden van bepalende interieurelementen wordt aan u overlegd in de vorm van een presentatie. Dit wordt aangevuld met 3D renders voor een betere visualisatie.

Wanneer alles naar wens is gaan we naar het definitief ontwerp**.

Definitief ontwerp.

Nadat alles naar tevredenheid is worden de technische tekeningen gemaakt. Deze dienen om de uitvoerende partijen, zoals interieurbouwers, meubelmakers en aannemers een inzicht te geven over de uit te voeren werkzaamheden. De technische map bestaat uit:

Werktekeningen, benodigde snedes, eventuele technische detailtekeningen en afmetingen. Een gedetailleerde omschrijving van het gebruikte materiaal.

Met deze informatie kunnen de uitvoerende partijen offertes uitbrengen. Natuurlijk wordt er rekening met het budget gehouden, maar hier krijgt u inzicht in de werkelijke kosten.

Aanbesteding.

Het definitief ontwerp wordt naar meerdere partijen gestuurd. Nadat zij offertes hebben ingestuurd kijken we of het kostenplaatje naar wens is. We zullen u adviseren bij uw keuze van de uitvoerende partij.  Als alles naar wens is kan er met de uitvoering worden begonnen.

Tijdens deze uitvoering zal er door ons met enige regelmaat de voortgang en kwaliteit worden gecontroleerd.

Oplevering.

Wanneer het project is afgerond gaan we samen met de uitvoerende partij controleren of er geen gebreken zijn. Mochten zich gebreken voordoen moeten deze aangepakt worden. Wanneer deze gebreken dan opgelost zijn is de officiële oplevering een feit.
U kunt nu genieten van uw prachtig, duurzaam en circulair resultaat.

* Tegen een meerprijs kunnen we de opmeting voor u verzorgen. Generation Alfa Design is niet verantwoordelijk voor eventuele afwijkingen in maatvoering. Derhalve maten meten en controleren in het werk.
** Geef uw wensen tijdig door. Veranderingen na het voorlopig ontwerp worden extra in rekening gebracht a 72,50 incl. BTW per uur.