Generation Alfa

Stappenplan

“Ik volg dit stappenplan voor mijn projecten en pas het aan aan de unieke eisen van elke opdracht, altijd in nauw overleg met jou.”

01

Kennismaking

Dit gesprek zal bij u op locatie plaatsvinden. Aan de hand van het contactformulier worden uw eisen en wensen, het budget en overige zaken besproken. Bij een wederzijdse klik zullen we u een offerte uitbrengen en vangen we aan met het ontwerpproces.

02

Intake

Na onze eerste kennismaking en jouw akkoord op mijn voorstel, plannen we een persoonlijk intakegesprek bij jou thuis. Tijdens dit gesprek luister ik aandachtig naar jouw ideeën en levensstijl, en meet ik de ruimte nauwkeurig op. Dit legt de basis voor ons unieke interieurtraject.

03

Schets

Jouw visie en voorkeuren zijn mijn kompas terwijl ik de schetsfase inga. Hierin filter ik jouw ideeën en kijk ik naar eventuele uitdagingen die zich kunnen voordoen. Met behulp van mijn ontwerpsoftware neem ik je mee op een virtuele tour langs verschillende indelingsopties. Ik licht daarbij zorgvuldig alle voor- en nadelen toe, zodat jij een helder beeld krijgt van de mogelijkheden. Het ontwerp waar jij enthousiast van wordt, krijgt mijn volledige aandacht voor verdere uitwerking.

04

Concept

Na het selecteren van de beste indeling(en), gaan we over naar de conceptontwikkeling. Hierbij stel ik een voorstel op voor de algehele uitstraling en beleving van de ruimte, inclusief kleur, materiaal, meubilair en verlichting. Je kunt een sfeervol moodboard verwachten dat de gewenste ambiance illustreert, samen met een gedetailleerd interieurontwerp in zowel 2D als 3D. Ook ontvang je een uitgebreid voorstel voor kleuren, materialen, verlichting, meubilair en accessoires.

05

Realisatie

Het definitief ontwerp wordt naar meerdere partijen gestuurd. Nadat zij offertes hebben ingestuurd kijken we of het kostenplaatje naar wens is. We zullen u adviseren bij uw keuze van de uitvoerende partij. Als alles naar wens is kan er met de uitvoering worden begonnen. Tijdens deze uitvoering zal er door ons met enige regelmaat de voortgang en kwaliteit worden gecontroleerd.

06

Uitvoering

Nadat alles naar tevredenheid is worden de technische tekeningen gemaakt. Deze dienen om de uitvoerende partijen, zoals interieurbouwers, meubelmakers en aannemers een inzicht te geven over de uit te voeren werkzaamheden. De technische map bestaat uit: Werktekeningen, benodigde snedes, eventuele technische detailtekeningen en afmetingen. Een gedetailleerde omschrijving van het gebruikte materiaal. Met deze informatie kunnen de uitvoerende partijen offertes uitbrengen. Natuurlijk wordt er rekening met het budget gehouden, maar hier krijgt u inzicht in de werkelijke kosten.

GENERATION ALFA

Ik volg dit stappenplan voor mijn projecten en pas het aan aan de unieke eisen van elke opdracht, altijd in nauw overleg met jou.

Onderzoek

Schets design

Voorlopig ontwerp

Definitief ontwerp