Generation Alfa

Portfolio

Objects

Spaces

Concepts

GENERATION ALFA

Als bedrijf of particulier kunt u bij Generation Alfa Design terecht voor de volgende diensten. Als er na het gratis kennismakingsgesprek een klik is en duidelijk is wat we van elkaar verlangen zal er een offerte op maat worden opgesteld.

Reviews

Voornaam Achternaam

Bedrijfsnaam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Voornaam Achternaam

Bedrijfsnaam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Voornaam Achternaam

Bedrijfsnaam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Essential

Het maken van een tête-à-tête tafel met als onderwerp SPIEGEL; in de breedste zin van het woord.

‘Holding up a mirror to the world.’

Door de huidige consumptiemaatschappij verspillen we enorme hoeveelheden grondstoffen en materialen. De uitputting van deze grondstoffen en de exponentiële groei van de wereldbevolking betekent dat materialen slimmer en economischer moeten worden gebruikt. Essentieel is een studie naar een functionele tafel voor twee personen met zo min mogelijk materiaal.

Tijdens het ontwerpproces was de terugkerende vraag: ‘Wat is het minimum dat ik nodig heb voor een tafel om met 2 personen te eten?'” Het gebruikte aluminium is 100% gerecycled. Gerecycled aluminium heeft een lage ecologische voetafdruk.

Home office

Een speels bureau met in elkaar grijpende vormen. Het 3D-opslagelement kan van verschillende kanten worden gebruikt en zorgt voor een spannend zicht vanuit elke hoek.

Het gebruikte materiaal is door-en-door gekleurd MDF van Valchromat. Valchromat staat bekend als een bio-gebaseerd plaatmateriaal.

Reception desk

De WoonWijzerWinkel in Kerkrade vroeg om een ontwerp voor hun enorme ruimte dat hun waarden van duurzaamheid weerspiegelde.

Een van de eerste indrukken die een klant krijgt, is bij het binnenkomen. Hier hebben we een vrij sober ontwerp gecreëerd waarin het duurzame materiaal de hoofdrol kan spelen.
Het gebruikte materiaal is een sandwichpaneel van ECORE. ECOR Technology redt en upcycled cellulose-afvalvezels tot nieuwe duurzame producten.

Wall to wall

Een op maat gemaakt zwevend tv-dressoir. Een van de eerste projecten waarin we een particuliere klant konden overtuigen om circulair plaatmateriaal te gebruiken.

De afstand tussen het zitgedeelte en de televisie was vrij groot. Om deze afstand visueel te verkleinen, werd er gekozen voor donker meubilair dat aansluit bij de rest van het interieur. Natuurlijke lijnen zijn gevolgd tussen de bestaande muren en het meubilair. Later werd een donkergrijs geschilderde nis aan de muren en het plafond toegevoegd om het optische effect te maximaliseren.
Het gebruikte materiaal is door-en-door gekleurd MDF van Valchromat. Valchromat staat bekend als een bio-gebaseerd plaatmateriaal.

Space in space

In deze nieuwbouwwoning bepaalde de architectuur grotendeels de plaatsing van het meubilair in het huis. De klant had hier moeite mee en vroeg om een oplossing.

We ontwierpen een functioneel 3D-meubelstuk dat extra ruimte in de woonkamer creëerde. Er werd gekozen voor een verticaal open element dat tegelijkertijd intimiteit biedt en toch de diepte van de ruimte accentueert. Deze extra ruimte dient als een natuurlijke doorgang voor andere functies in het huis. Het ontwerp omvat een tv-muur met meubels aan de voorkant en een opbergunit aan de achterkant. Het gebruikte materiaal is gecoat Medite MDF zonder toegevoegde formaldehyde.

Seperately Together

Valt dit ontwerp onder objecten of ruimtes? In een beperkte ruimte in het huis, namelijk de vide die aansluit op de woonkamer, waren de wensen: een thuiskantoor voor twee, een whiskey vitrinekast, opbergruimte, een bibliotheekkast en een display-element.

Ons ontwerp brengt al deze wensen samen in één object. Vanuit de woonkamer is een 3D-meubelstuk het eerste contactpunt en dient als basis voor het zwevende bureau. De bureaubladen leiden naar het centrale deel waar de whiskey wordt getoond. Een stevig lichtelement fungeert als rail voor de schuiftrap naar de bovenste bibliotheekkast. De twee bureau-elementen worden één door een akoestisch achterpaneel.

Het gebruikte materiaal is door-en-door gekleurd MDF van Valchromat, gecombineerd met geüpcycled massief rubberhout.

Old new old

Een garderobe in een gerenoveerd huis waar authentieke elementen behouden zijn gebleven. Het betreft een kapstok, open hoedenplanken, een schoenenkast en twee in elkaar grijpende banken, gemaakt van massief circulair rubberhout.

Op verzoek van de klant is het verouderd door het bestaande kleurenpalet over te nemen, zodat het ontwerp mooi en bijna onzichtbaar opgaat in de rest van de ruimte.

Het gebruikte materiaal is massief circulair rubberhout. Een gelamineerd massief houten plaatmateriaal van de rubberboom. De rubberboom wordt onder andere gebruikt voor de schaduw van gewassen. Na zijn levensduur wordt hij verbrand. Rubberhout krijgt een tweede leven en wordt geüpcycled tot een massief houten paneelmateriaal.

Keers-Sjeigelkes

Het verzoek van de gemeente Maastricht om een kerstcadeau te maken met de lasersnijder voor hun medewerkers.

Natuurlijk wilden we de kerstsfeer niet vergeten in het ontwerp, maar we vonden het ook zonde als het alleen met Kerst gebruikt zou worden. Zo ontstond de Keers-Sjeigel. Een lasersnijwerk van kerstballen met zes verschillende prominente gebouwen gegraveerd, die samen met de houder als onderzetters kunnen worden gebruikt gedurende de rest van het jaar.

Het gebruikte materiaal is een 5 mm dikke bamboeplaat, afgewerkt met OSMO, dat bestaat uit plantaardige oliën en wassen.

Unity

De vraag was om een eenheid te creëren tussen de open haard en de tv-hoek. Er ontbrak ook warmte, licht en de wens om met verschillende hoogtes te werken.

Er werden een voorlopig ontwerp en een definitief ontwerp gemaakt met een lage opbergkast onder de televisie met verticale eiken balken die ook fungeerden als lichtelement. Achter het eiken element bevindt zich een verborgen muur waarachter de kabels kunnen worden weggewerkt. Als extra is de lage opbergkast verlengd voorbij de open haard, waar een intieme leeshoek is gecreëerd.

De aanbevolen materialen zijn houten eiken balken en Unilin plaatmateriaal. Deze Belgische fabrikant zet zich volledig in voor de circulariteit van zijn producten en gebruikt steeds meer gerecycled hout in zijn panelen.

De klant neemt de uitvoering van deze opdracht op zich.

Onderzoek

Qeske Maastricht
  • HISTORY
  • CONTEXT
  • WISHES
  • ANALYSIS

 

Schetsontwerp

Space: WoonWijzerWinkel Kerkrade

Muren, vloeren en grote op maat gemaakte oppervlakken bepalen grotendeels de sfeer in uw project. Deze fase draait om gevoel, indeling en ontwerp. Plattegronden worden hier getekend.

Voorlopig ontwerp

Space: ZZZIN Homeoffice

Na het ontwerpen van de ruimte vullen we deze in met verlichting, kleuren, texturen en materialen om uw concept te voltooien. We bekijken welke interieurelementen en interieuraccessoires in uw concept passen.

Definitief ontwerp

Space: Onze Lieve Vrouwe kerk Nijlen

Technische tekeningen, vereiste horizontale doorsneden, eventuele technische detailtekeningen en afmetingen. Een gedetailleerde beschrijving van het gebruikte materiaal.

REborn

Concept: prototype phase

Dit concept is speciaal ontworpen voor jonge gezinnen. De schommelstoel is ergonomisch ontworpen voor een jonge ouder die hun pasgeboren baby de fles wil geven. Een hoge actieve zithouding waarbij de schommelfunctie comfort biedt voor het jonge kind en ook het opstaan vanuit de zithouding met volle handen vergemakkelijkt.

Het abstracte hobbelpaard spreekt tot de verbeelding van het kind. Waar de één een voorkeur heeft voor olifanten en de ander voor eenhoorns, heeft dit hobbelpaard het allemaal. De producten moeten gemaakt zijn van circulaire materialen, kunnen gemakkelijk worden gemonteerd en gedemonteerd voor reparatie en kunnen als flatpack worden verzonden.

bloCque

Concept: conceptual phase

We leven in een wegwerpcultuur. Meubels worden gemiddeld om de 7 jaar vervangen. Met bloCque wordt niet alleen een modulaire kast ontworpen van circulaire materialen die je in je eigen stijl en levensfase kunt samenstellen, maar wordt circulariteit ook geïmplementeerd in de bedrijfsvoering.

De modules moeten gemakkelijk in elkaar te zetten zijn, zodat herstel en hergebruik worden bevorderd en mensen eenvoudig kunnen schakelen tussen de modules. De kleurkeuze maakt het mogelijk om aan elke stijl aan te passen. Met een borgsysteem proberen we de modules terug te krijgen in het bedrijf, zodat ze zonder al te veel bewerkingen als grondstof voor de volgende gebruiker kunnen worden gebruikt.